Drie meisjes hebben dit jaar hun Citotoets foutloos gemaakt. Ruim 7800 leerlingen uit groep acht van de basisschool hebben de maximale score van 550 punten gehaald. Dat heeft het College voor Toetsen en Examens dinsdag bekendgemaakt. De gemiddelde landelijke score dit jaar is 535,3. Dat is iets hoger dan vorig jaar; toen was het landelijk gemiddelde 534,9.

Ongeveer 166.000 scholieren uit groep acht van de basisschool hebben vorige maand de verplichte centrale eindtoets gemaakt. Dit jaar is de toets voor het eerst bijna aan het eind van het schooljaar. Voorheen werd deze in februari afgenomen en was de uitslag belangrijker voor de keuze van het niveau van de middelbare school waar het kind naartoe gaat. Nu telt het oordeel van de docent zwaarder.

Het oordeel kan nog worden aangepast, maar alleen als een leerling de eindtoets beter maakt dan verwacht. Andersom geldt dat niet. Het is nog niet bekend hoeveel toetsadviezen hoger of juist lager zijn uitgevallen dan het schooladvies.

VorigeStuderen in het buitenland wordt makkelijker
VolgendeKenniswedstrijd Toptoets 2015: Meerderheid finalisten uit Oost-Nederland
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter