Op veel scholen in het primair onderwijs werden deze week de Koningsspelen gehouden. Doel van deze sportieve dag is om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen. In 2013 werd het jaarlijks terugkerende evenement in het leven geroepen ter ere van de inhulding van koning Willem-Alexander.

Deelname aan de Koningsspelen is een vrije keuze en iedere basisschool mag de dag naar eigen voorkeur inrichten. Zo kan er bijvoorbeeld voor worden gekozen om spelletjes op het schoolplein te spelen of om samen met andere sportverenigingen in de buurt een sporttoernooi te organiseren. De PO-Raad ondersteunt het sportieve initiatief van harte, temeer omdat het in lijn ligt met haar Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl (SBGL) om kinderen enthousiast te krijgen voor sport.

VorigePO-Raad: Lege klaslokalen groot probleem
Volgende830.000 euro voor open en online onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter