Prinses Amalia, de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaat na de zomervakantie naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vandaag bekendgemaakt.

De koning en koningin hadden de schoolkeuze tot nu toe geheimgehouden om te voorkomen dat er een toeloop zou komen op de school louter omdat Amalia daar na de zomervakantie naartoe gaat.

"We zijn haar dankbaar dat haar keuze na het sluiten van de inschrijving is gebeurd. Daardoor heeft haar keuze de keuze van andere achtstegroepers niet beïnvloed", reageerde rector Hans Rookmaker van Sorghvliet vrijdag. "We zijn vereerd met de schoolkeuze van prinses Amalia en heten haar met vreugde van harte welkom op onze school", aldus Rookmaker volgens het ANP.

VorigeScholen verplicht pesten tegen te gaan
VolgendePO-Raad en Kennisnet helpen schoolbesturen bij versnelde inzet ict in het onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter