Write Now! is dé literaire schrijfwedstrijd voor jongeren van 15 t/m 24 jaar. Deelnemers kunnen tot 1 april hun inzending insturen en maken zo kans op eeuwige roem, een MacBook, optredens en meer. Zo werd Niña Weijers (winnaar Write Now! 2010) onlangs vertaald naar het Chinees en staat haar debuutroman De consequenties op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en de Gouden Boekenuil.

Voorronden
Jongeren uit heel Nederland, België en Suriname kunnen meedoen aan Write Now! 2015. De regionale voorronden zijn in Amsterdam, Antwerpen, Den Bosch, Gent, Groningen, Leuven, Nijmegen, Paramaribo, Rotterdam, Utrecht en Venlo. De avond start met een schrijfworkshop gegeven door een bekende, jonge schrijver. Daarna volgt een programma met muziek, voordrachten en natuurlijk de bekendmaking van de winnaars door de juryvoorzitter. De nummers 1, 2 en 3 gaan naar huis met respectievelijk € 250,- € 125,- en €75,- aan boekenbonnen.

Finale
De winnaars van de voorronden, plus vier wildcardwinnaars, strijden in de finale om de titel ‘Het literaire talent van 2015’. Zij krijgen een geheel verzorgd weekend in Rotterdam, met als hoogtepunt de finale op zondag 21 juni. De winnaar van Write Now! 2015 gaat naar huis met een MacBook, een schrijfcursus bij de Schrijversacademie of bij Creatief Schrijven, een optreden tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam en natuurlijk eeuwige roem. De publieksprijs wordt tijdens de finale bekendgemaakt, nadat de lezers begin juni online op hun favoriete tekst hebben gestemd.

Over Write Now!
Write Now! is de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren in het Nederlandse taalgebied. De wedstrijd leverde winnaars op als Maartje Wortel en Niña Weijers. De vorm van de inzending is vrij: verhaal, gedicht, column, toneeltekst, filmscenario, songtekst – het is allemaal toegestaan.

Deelnemers kunnen hun tekst tot en met 31 maart insturen via www.writenow.nu.

VorigeSeminar: intelligentiemeter 2015: de NIO deze zomer online!
VolgendeMeters maken met ICT in het onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter