Zaterdag 7 november komen zeshonderd schoolleiders van middelbare scholen uit heel Nederland bijeen voor de eerste Nationale Schoolleiders Top. In de Van Nelle fabriek in Rotterdam gaan deze schoolleiders - los van de hectiek van alle dag – een dag lang intensief werken aan nóg beter onderwijs op hun school. Ze staan er niet alleen voor: zestig betrokkenen van het platform NL2025 waaronder sporters, wetenschappers, CEO’s, en kunstenaars denken met hen mee. Premier Mark Rutte opent de Top.

Gastheer van de Top is staatssecretaris Sander Dekker. “Schoolleiders maken het verschil. Als hoofd van een team of een school maken zij de vertaling van papieren beleid naar de praktijk van de leraar en leerling. Daarmee zijn schoolleiders cruciaal voor de kwaliteit van het onderwijs. Zaterdag creëren we de optimale omstandigheden voor schoolleiders om te reflecteren op de uitdagingen waar zij voor staan en tot een plan te komen om deze het hoofd te bieden. Zo zetten we samen de stap van goed naar excellent onderwijs!”

NL2025
De Nationale Schoolleiders Top is een initiatief van het Ministerie van OCW, met steun van verschillende (maatschappelijke) organisaties. Een belangrijke rol is weggelegd voor NL2025, een nieuw platform van meer dan tachtig bekende en minder bekende Nederlanders uit verschillende disciplines van de samenleving. Ze zetten zich in, op persoonlijke titel, voor een betere toekomst van Nederland. NL2025-ers zoals Cathelijne Broers, Jan Hommen, Esther Vergeer en Daniel Ropers zullen op de Top met de schoolleiders kennis uitwisselen over leiderschap.

Doorbraken
“Uitgangspunt van de bijeenkomst is dat het onderwijs in Nederland door de bank genomen goed is, maar verbeteringen altijd mogelijk zijn”, aldus Dekker. “Het is daarbij belangrijk om ambitie te tonen en kansen te pakken. Er gaat veel aandacht uit naar leraren maar voor een echte doorbraak spelen schoolleiders net zo’n belangrijke rol. Daarom gaan schoolleiders zaterdag samen aan de slag om de kwaliteit van het onderwijs verder te verbeteren.”

VorigeAanscherping eisen examencommissies in het mbo
VolgendeBussemaker: extra begeleidingsplekken voor vluchtelingstudenten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter