Leren op afstand heeft de toekomst. Bijna zeven op de tien Nederlanders meent dat deze vorm van onderwijs binnen nu en vijf jaar gemeengoed zal zijn. Dit blijkt uit onderzoek van Reggefiber in samenwerking met Multiscope onder ruim 1000 Nederlanders. Reggefiber vroeg hen naar hun verwachtingen over de inzet van digitale middelen over vijf jaar.

Slimme apparaten
Zo denkt ook meer dan de helft (57%) van de Nederlanders de komende jaren nog meer apparaten in huis te hebben die zijn aangesloten op het internet. De kans dat één van deze apparaten zelfdenkend is en een huishoudelijke functie heeft, is redelijk groot. Bijna vier op de tien Nederlanders verwacht binnen enkele jaren bijvoorbeeld een zelfdenkende koelkast te hebben die aangeeft wanneer een product op is of wanneer de houdbaarheidsdatum is verstreken.

Verdeelde meningen
Er zijn ook ontwikkelingen waarover Nederlanders vooralsnog minder uitgesproken zijn. Op de vraag of er in de toekomst via internet op afstand te raadplegen camerabeveiliging rondom de woning zal komen, geeft 38% aan dat dit waarschijnlijk niet zal gebeuren. 32% denkt dit wel bij de eigen woning te gaan installeren. Ook over digitale zorg zijn de Nederlanders er nog niet helemaal uit: hoewel een kwart van hen verwacht vaker van online doktersconsulten gebruik te gaan maken, staat dit bij bijna de helft nog niet op de radar.

“Doordat veel Nederlandse huishoudens over een internetverbinding beschikken, gaan in de toekomst steeds meer digitale toepassingen gemeengoed worden,” stelt Richard Dusink, Manager Marketing en Sales bij Reggefiber. “Een stabiele en snelle glasvezelverbinding zorgt ervoor dat dergelijke toepassingen optimaal gebruikt worden en een huishouden klaar is voor de digitale toekomst.”

VorigeKröller-Müller Museum wint Museumeducatie Prijs 2015
Volgende‘Laat autonomie aan het veld wat vakanties betreft’
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter