Een groeiend aantal ouders kan het schoolgeld voor hun kinderen niet meer betalen. In 2014 klopten 30 procent meer ouders aan bij de Stichting Leergeld, waar ouders met een krappe beurs terecht kunnen als ze bijvoorbeeld de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen betalen.

Uit onderzoek van de SP blijkt dat scholen vaak de ouderbijdrage verplichten, terwijl deze officieel vrijwillig is. Als er niet wordt betaald, mag hun kroost bijvoorbeeld niet mee op schoolreisje. De bijdrage is per school verschillend en loopt uiteen van een paar tientjes per jaar tot meer dan 1000 euro.

Voorlopige resultaten van een enquête onder honderden ouders laten zien dat 29 procent de bijdrage niet op kan hoesten. ,,2 à 3 kinderen per klas leven onder de armoedegrens'', zegt directeur Gaby van den Biggelaar van Stichting Leergeld in het AD.

In 2013 klopten 59.033 ouders bij de Stichting Leergeld aan. Vorig jaar waren dat al 76.468 ouders.

VorigeInschrijven voor de koningsspelen 2015
VolgendeFinanciën primair onderwijs in beeld
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter