"Iedere school is anders. Ieder schoolbestuur mag zelf bepalen hoe ze pesten willen aanpakken en welke methode ze daarvoor willen gebruiken", aldus Rinda den Besten, voorzitter PO-Raad, op 24 januari in een reactie in het NOS Journaal. Het journaal heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van antipestprogramma's in het onderwijs en besteedt daar aandacht aan via televisie en internet.

In het voorjaar van 2014 heeft een commissie in opdracht van het ministerie van Onderwijs antipestprogramma's beoordeeld. Van de 61 prgramma's voldeden er slechts 13 aan de (meeste) criteria van de commissie. De PO-Raad vindt dat scholen pesten integraal moeten aanpakken op een manier die past binnen het veiligheidsbeleid en de pedagogische visie van de school. Dat gaat veel verder dan het gebruiken van een antipestmethode. De PO-Raad en VO-raad hebben zich dan ook met succes verzet tegen eerdere plannen om alleen de 13 door de commissie positief beoordeelde antipestprogramma's toe te staan. In het NOS Journaal voegt Den Besten daar ook aan toe dat het voorschrijven van lesmethodes door de overheid niet past bij de vrijheid van onderwijs.

VorigeKamerdebat privacy: 'Onderwijsveld moet meer tegenkracht bieden aan uitgeverijen'
VolgendeInschrijven kenniswedstrijd Toptoets voor bovenbouwleerlingen van start
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter