Diversiteit in het primair onderwijs staat centraal in het welkomstwoord van vicevoorzitter Simone Walvisch bij de conferentie voor kleine schoolbesturen op 9 januari 2015. “De PO-Raad is er voor alle besturen en waardeert het bijzonder dat er veel interesse is in deze conferentie.” In Driebergen nemen ruim 110 bestuurders, directeuren, schoolleiders en andere betrokkenen deel aan de conferentie . De conferentie is de eerste in een reeks van drie bijeenkomsten, de volgende vinden plaats in Eindhoven en Zwolle.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat er op thema’s zoals samenwerking, huisvesting en personeelsbeleid verschillen bestaan tussen de kleine, middelgrote en grote schoolbesturen. Daarover gaan de aanwezigen tijdens de conferentie kleine besturen in gesprek. Daarbij blijkt dat er binnen de kleine schoolbesturen nog veel onderscheid is. De aanwezigen vertegenwoordigen schoolbesturen met 1 school maar ook besturen met meer dan 5 scholen. De diversiteit komt ook terug in de leerlingenaantallen per bestuur/school..

Om de verschillende belangen goed te kunnen vertegenwoordigen is het belangrijk dat grote, middelgrote én kleine schoolbesturen actief participeren in de vereniging, bijvoorbeeld door deelname aan de thematische netwerken van de PO-Raad. De aanwezige bestuurders vinden het belangrijk dat landelijke afspraken ook voor kleine besturen goed toepasbaar zijn en vragen om een goede en tijdige informatievoorziening vanuit de PO-Raad. Ook wordt geconcludeerd dat er een wederzijdse verantwoordelijkheid van ‘brengen en halen’ is. Concrete ideeën die in het gesprek geformuleerd worden zijn onder andere:

• het aanstellen van een accountmanager/ contactpersoon die aanspreekpunt voor kleine besturen is;
• het beschikbaar stellen van goede voorbeelden;
• het faciliteren van samenwerking tussen kleine besturen.

Na de opening en het gesprek met de zaal volgen de deelnemers diverse workshops. De conferentie wordt afgesloten met een buffet.

Aanmelden voor de conferenties in Eindhoven (16 januari) en Zwolle (23 januari) is nog mogelijk. U kunt hiervoor gebruik maken van de volgende link: Conferentie voor 'kleine besturen' | PO-raad

VorigeOnderwijsraad kritisch over wetsvoorstel doeltreffend onderwijstoezicht
VolgendeCharlie Hebdo poster verbannen door school
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter