De directie van het Kennemer College in Heemskerk heeft een door een docent opgehangen Charlie Hebdo-poster van een zoenende moslim met een cartoonist op de school laten verwijderen. Moslimleerlingen klaagden erover, meldt De Telegraaf. De moslimleerlingen hebben de poster als kwetsend ervaren, zegt directrice Marleen Lemstra. Het gaat om vmbo-leerlingen van 12 tot 15 jaar die de Franse tekst bij de poster, 'Liefde is sterker dan haat', niet begrijpen. Zij zien de nuances niet, aldus de directrice.

Lang niet alle ouders zijn blij met de actie van de directie en hebben zich hierover beklaagd bij de school. Sommige moeders noemen het een "omgekeerde wereld", omdat de poster juist de vrijheid van meningsuiting centraal stelt. Een leraar moet de klassen rond om zijn excuses aan te bieden omdat leerlingen van Marokkaanse en Turkse afkomst zich beklagen over een tijdschrift dat juist de vrijheid van meningsuiting centraal stelt”, stellen enkele moeders. Lemstra stelt dat die vrijheid wel respectvol en niet ongenuanceerd moet zijn.

VorigeGrote belangstelling kleine schoolbesturen
VolgendeOvergangsregeling buitenonderhoud eind januari verwacht
Reacties (2)
Gebruiker
Indra
20-1-2015

Ik ben het helemaal eens...je moet je mening vrij kunnen uiten. Maar als je het doet, doe het dan ook zodanig dat je de ander in zijn waarde laat. Ik mag alles over jou zeggen maar omdat ik je respecteer kies ik ervoor het niet te zeggen. Nu begrijp ik waarom ze zeggen...zwijgen is goud!

Gebruiker
Omer
20-1-2015

Alles met vrijheid van mening vrijheid van godsdienst ect
Is goed

Maar waarom een blad dat recent met indicenten opnieuws is te gebruiken. Terwijl de blad duidelijk vrijheid van godsdienst verkleind/vernederd

Er mag wel een aardig tekststaan
Maar door gebruik van deze blad is opzettelijk propaganda

Laat een reactie achter