De directie van het Kennemer College in Heemskerk heeft een door een docent opgehangen Charlie Hebdo-poster van een zoenende moslim met een cartoonist op de school laten verwijderen. Moslimleerlingen klaagden erover, meldt De Telegraaf. De moslimleerlingen hebben de poster als kwetsend ervaren, zegt directrice Marleen Lemstra. Het gaat om vmbo-leerlingen van 12 tot 15 jaar die de Franse tekst bij de poster, 'Liefde is sterker dan haat', niet begrijpen. Zij zien de nuances niet, aldus de directrice.

Lang niet alle ouders zijn blij met de actie van de directie en hebben zich hierover beklaagd bij de school. Sommige moeders noemen het een "omgekeerde wereld", omdat de poster juist de vrijheid van meningsuiting centraal stelt. Een leraar moet de klassen rond om zijn excuses aan te bieden omdat leerlingen van Marokkaanse en Turkse afkomst zich beklagen over een tijdschrift dat juist de vrijheid van meningsuiting centraal stelt”, stellen enkele moeders. Lemstra stelt dat die vrijheid wel respectvol en niet ongenuanceerd moet zijn.