Mediawijs? Bewijs het maar! Tijdens de Week van de Mediawijsheid (21-28 november) laten duizenden leerlingen zien hoe mediawijs ze zijn met MediaMasters 2014, het superspannende mediawijsheidspel voor groep 7 en 8.
TV, internet, social media, apps, games en smartphones. De mogelijkheden die media bieden zijn grenzeloos. Maar hoe werken ze, wat hebben ze voor invloed en wat kan je ermee? Dat ontdekken leerlingen van groep 7 en 8 in MediaMasters 2014.

Elke speldag start met een korte aflevering op het digibord. De afleveringen laten niet alleen een spannend verhaal zien maar behandelen ook diverse mediawijsheidthema’s. Naast de afleveringen gaan leerlingen aan de slag met mediamissies. Met deze opdrachten leren ze op een uitdagende manier over media. Hoe presenteer je jezelf op internet? Hoe vind je betrouwbare informatie? Hoe maak je een blog?

MediaMasters is een kans om op een toegankelijke en uitdagende manier met mediawijsheid in de klas aan de slag te gaan. Leerlingen moeten tijdens het spel overleggen, samenwerken, media maken en interpreteren. Met de hulp van opvoeders, leerkrachten, bibliotheken en mediacoaches ervaren kinderen de kansen van media, zullen ze ook alert moeten zijn én een kritische blik nodig hebben om uiteindelijk te slagen voor MediaMasters 2014.

Mediamasters is onafhankelijk van niveau, voorkennis en achtergrond van leerlingen uit te spelen. MediaMasters kost gedurende de week slechts één uur per dag in de klas en vereist een digibord. Meedoen is kosteloos. Ga naar www.mediamasters.nl om je aan te melden. Aanmelden kan tot en met vrijdag 31 oktober 2014.