Meisjes doen het beter op de middelbare school dan jongens. Volgens het CBS zitten ze vaker op een hoger onderwijsniveau dan de uitslag van hun Cito-toets aangeeft.

Op de basisschool scoren jongens en meisjes nog ongeveer even goed. Ook beginnen ze op de middelbare school meestal op het onderwijsniveau dat past bij de score van hun Cito-eindtoets. Maar na drie jaar blijken meiden het beter te doen dan verwacht en jongens juist slechter.

Volgens het CBS volgt ruim 30 procent van de meisjes een onderwijstype dat hoger is dan werd verwacht op basis van de Cito-score. Bij de jongens volgt juist 24 procent een lager niveau dan verwacht. Overigens zitten de meeste leerlingen op het niveau dat de Cito-toets aangeeft.

Opleidingsniveau t.o.v. Cito-score in groep 8

Na drie jaar is het opleidingsniveau lager, gelijk of hoger dan kan worden verwacht op basis van de Cito-score. Het opleidingsniveau van de vader (laag, middelbaar of hoog) heeft invloed op deze verschillen.

VorigeSnappet past informatievoorziening aan over digitaal leermateriaal
VolgendeMeerderheid Nederlandse bevolking wil bewegingsonderwijs als kernvak op de basisschool
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter