Het kabinet moet onderzoeken of het mogelijk is de btw op digitale en conventionele leermiddelen gelijk te trekken. Met die opdracht stuurde de Tweede Kamer het kabinet het reces in. De Kamer nam hiertoe donderdagnacht een motie aan van de VVD en PvdA.

Op dit moment moet voor digitale leermiddelen meer btw (21%) worden betaald dan voor papieren lesboeken (6%). Volgens de Kamer leidt dit tot een ‘ongelijk speelveld in het nadeel van digitale leermiddelen’. De hogere btw op digitale leermiddelen staat, kortom, het gebruik ervan op grote schaal in de weg. Dat is zonde, vindt de Kamer, omdat ‘digitalisering van het onderwijs enorme innovatie kan brengen in lesmethoden en kan zorgen voor meer differentiatie voor kind, leerling en student.

De PO-Raad heeft om diezelfde reden met de VO-raad gepleit voor verlaging van de btw op digitale leermiddelen en is dan ook blij met deze opdracht aan het kabinet. Ze stuurde hierover onlangs een brief aan het kabinet. Dit hogere btw-tarief voor digitale lesmaterialen remt de innovatie enorm’, schrijven de sectorraden in de brief. ‘Dit is zeer onwenselijk voor toekomstbestendig onderwijs.’

Tablets belastingvrij

Staatssecretaris Eric Wiebes gaat daarnaast de belasting op tablets voor personeel afschaffen omdat het steeds vanzelfsprekender is dat leraren net als leerlingen met een tablet werken. De PO-Raad en VO-raad zijn ook daar blij mee omdat deze belasting een belemmering vormde voor het op grote schaal invoeren van ict in de school, stelden ze in de eerder genoemde brief.

VorigeTweede Kamer: ‘Goed’ en ‘excellent’ geen maatstaf voor onderwijskwaliteit
VolgendeAntipestwet met verplichte antipestprogramma's lijkt van de baan
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter