"In de praktijk draait deze toets kleine scholen alleen maar de nek om", zegt Rinda den Besten, voorzitter PO-Raad in dagblad Trouw. De krant schrijft op 30 juni in een artikel over de krimpaanpak van staatssecretaris Dekker, dat de fusietoets een doorn in het oog is van de PO-Raad en VO-raad. "Alleen alle administratieve rompslomp voor de aanvraag van een fusie kost al zo'n 30.000 euro. Het probleem is dat een kleine school die het bestuurlijk alleen niet meer kan bolwerken, niet zo makkelijk nog kan aankloppen bij een grotere school in de regio. Als die al 2500 leerlingen heeft, mag daar meestal geen muis meer bij. Dat betekent vaak het einde voor zo'n kleine school", aldus Den Besten in de krant. Paul Rosenmöller, voorzitter VO-raad, zegt in het artikel dat scholen 'knel komen te zitten' in de regelgeving. "Er moet in de aanpak van de krimp in het primair en het voortgezet omderwijs echt meer flexibiliteit worden ingebouwd." De PO-Raad en VO-raad schreven gezamenlijk een brief naar de Tweede Kamer in verband met het debat op 30 juni over de gevolgen van krimp in het onderwijs.

VorigeAanpak krimp laat nog twee jaar op zich wachten
VolgendeRegionale dagbladen: 'Weer minder basisscholen'
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter