De PO-Raad herkent de trend van verdwijnende scholen. Dat staat op 1 juli 2014 in een artikel in diverse regionale dagbladen, waaronder Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, Turbantia en BN De Stem. De woordvoerder van de PO-Raad noemt het teruglopen van het aantal basisscholen niet per se een drama. Het is geen doel op zich dat er veel scholen zijn, zolang de kwaliteit maar goed is. "Als dat kan met minder scholen, dan moet dat maar zo zijn." De woordvoerder noemt het wel negatief als scholen willekeurig 'omvallen' omdat er te weinig leerlingen zijn. "Scholen zijn heel erg bezig met krimp. Als je problemen gecontroleerd kunt opvangen door te fuseren, is dat niet verkeerd. Voor kinderen is het echt een hele gebeurtenis als een school zomaar ineens verdwijnt."

Het ministerie van Onderwijs meldt in het artikel dat ze verwacht dat er met ingang van komend schooljaar circa honderd basisscholen minder zijn. Het aantal basisscholen dat definitief de poorten sluit, neemt al jaren toe.

VorigeTrouw: 'Scholen willen zo snel mogelijk af van fusietoets'
VolgendeAkkoord over cao primair onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter