Om op grotere schaal ict in de school te kunnen doorvoeren, het onderwijs toekomstbestendig te maken en recht te kunnen doen aan verschillen in de klas, moeten belemmeringen worden weggenomen. De PO-Raad en VO-raad hebben er per brief bij de Tweede Kamer op aangedrongen die knelpunten weg te nemen.

Het gaat specifiek om de btw op digitale leermiddelen. Over digitale leermiddelen moet nu 21 procent btw worden betaald terwijl over papieren boeken 6 procent btw wordt afgedragen. ‘Dit hogere btw-tarief voor digitale lesmaterialen remt de innovatie enorm’, schrijven de sectorraden in de brief. ‘Dit is zeer onwenselijk voor toekomstbestendig onderwijs.’ Andere landen als Duitsland en België hebben er al voor gekozen de btw op deze middelen te verlagen.

Een andere belemmering vormt de fiscale behandeling van devices. Daarover moet in veel gevallen loonbelasting worden afgedragen. De PO-Raad en VO-raad pleiten er in hun brief voor dit snel te veranderen omdat het steeds vanzelfsprekender is dat leraren net als leerlingen met een tablet werken.

De Tweede Kamer praat op 12 juni over digitalisering in het onderwijs.

VorigeGreenpeace en ThiemeMeulenhoff werken samen aan ‘Red de bijen!’
VolgendeOnderwijstoptalentprijs 2014 van start
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter