Kinderen zorgen voor een groene toekomst

Vanaf 1 juni werken milieuorganisatie Greenpeace en ThiemeMeulenhoff samen aan lesmateriaal over natuur en milieu. De kennis en kunde van Greenpeace krijgt een plaats in het lesmateriaal van basisschoolleerlingen onder de noemer Verderkijker.

Verderkijker is een serie actuele opdrachten die gebruikt wordt door scholen die werken met de methodes NatuNiek (natuur en techniek), De Blauwe Planeet (aardrijkskunde) en Speurtocht (geschiedenis). De eerste opdrachtenserie in samenwerking met Greenpeace heet ‘Red de bijen!’ en leert leerlingen van groep 5/6 en 7/8 over het nut van bijen en de bedreigingen waarmee bijen te maken hebben. De opdrachten dagen leerlingen uit om mee te denken over hoe bijen kunnen overleven.

Voor Greenpeace zijn jonge mensen enorm belangrijk; zij inspireren Greenpeace om goed voor de aarde te zorgen en ze zijn onmisbaar voor een groene toekomst. Daarom draagt Greenpeace kennis uit over natuur en milieu. Zij ondersteunt scholen en docenten al op diverse manieren. De samenwerking met ThiemeMeulenhoff in het kader van Verderkijker is een uitbreiding van de activiteiten.

Voor actuele lesopdrachten werkt ThiemeMeulenhoff ook al samen met het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden, NEMO Science Center in Amsterdam, het Tropenmuseum in Amsterdam, Vogelbescherming Nederland, Naturalis in Leiden en Groen Gelinkt. Het doel is om samen te werken met meer organisaties om leerlingen in contact te brengen met de grote hoeveelheid actuele kennis die bij deze organisaties aanwezig is.

VorigeLAKS hoopvol vanwege aandacht VO in akkoord leenstelsel
VolgendePO-Raad en VO-raad pleiten voor verlaging btw op digitale leermiddelen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter