Word je gepest? Jeugdartsen zijn voortaan verplicht die vraag te stellen in hun gesprekken met kinderen.

Dat staat in een nieuwe richtlijn, opgesteld voor medewerkers in de jeugdgezondheidszorg, zoals jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, en doktersassistenten. Het is voor het eerst dat er landelijke regels zijn opgesteld rondom pesten.

Stappenplan
Bij elk contact met kinderen van vier jaar en ouder zal worden gevraagd naar pesten. Daarbij wordt ook gekeken naar cyberpesten en mogelijke zelfmoordgedachten. Als pestgedrag wordt ontdekt, moet een stappenplan worden gevolgd. Één van de stappen is het inlichten van de ouders en de school.

Bij de GGD in Friesland is al proefgedraaid met de nieuwe pestrichtlijn. Medewerkers merken nu al dat ze door de richtlijn eerder geneigd zijn om door te vragen. De komende maanden worden de regels, ontworpen door TNO, in alle GGD-regio's in ons land doorgevoerd.

VorigeScholieren worden voorbereid op zwaardere toelatingseisen pabo
VolgendeStaatssecretaris lost nog niet alle problemen op voor dalend aantal leerlingen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter