Wil je jezelf als onderwijsprofessional verder ontwikkelen op het gebied van ict in het onderwijs? Dit kun je sinds kort op een laagdrempelige manier doen via de gratis webinars die Kennisnet aanbiedt. Onderwerpen die al de revue zijn gepasseerd, zijn bijvoorbeeld Flipping the classroom, 21st century skills en Ict en recht. De maand april staat in het teken van Privacy en je kunt dan zelfs meedoen met een online masterclass bestaande uit meerdere webinars waarbij je een Certificaat van deelname ontvangt.
Sinds begin dit jaar organiseert Kennisnet webinars over diverse onderwerpen op het gebied van ict en onderwijs. Zo’n webinar kost je slechts een uurtje en je kunt deelnemen vanaf elke locatie die voor jou uitkomt. Het enige dat je nodig hebt is een device en een goede internetverbinding. Op deze manier hoopt Kennisnet meer docenten en andere onderwijsprofessionals te bereiken dan via fysieke bijeenkomsten.

Ruimte voor interactie en elk moment terug te kijken
Tot nu toe is er veel animo voor de webinars. Deelnemers kunnen ook vragen stellen en met elkaar in discussie gaan in de chat. Vaak helpen ze elkaar ook verder en delen ze actief relevante links en ervaringen. De webinars zijn meestal op vrijdagmiddag gepland, voor veel mensen een rustig moment. Is dat voor jou juist onhandig? Geen nood aan de man: de webinars zijn op elk moment terug te kijken via de Webinar Afspeellijst op YouTube.

Online masterclass Privacy
Privacy is in onze gedigitaliseerde maatschappij een hot item en ook scholen worstelen met veel vragen: hoe ga ik om met leerlinggegevens? Kan ik foto's van leerlingen delen via de schoolwebsite? Hoe breng ik leerlingen bij dat ze verstandig met sociale media om moeten gaan? Kennisnet zet daarom in april de onderwerpen privacy en internet centraal en organiseert van 8 tot en met 23 april een gratis online masterclass over dit thema. De online masterclass bestaat uit een serie webinars die ook los te volgen zijn.

Meer informatie over de webinars en de online masterclass

VorigeVeel jonge docenten dreigen op te stappen
VolgendeSuccesvol symposium Lessen in de Liefde
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter