De VO-raad en Kennisnet hebben een leidraad online gezet die scholen kunnen gebruiken om digitale verspreiding van ongewenste beelden te voorkomen en aan te pakken.

Scholen worden steeds meer geconfronteerd met het feit dat ongewenste en schadelijke foto’s en filmpjes van leerlingen via digitale kanalen worden verspreid. Voorbeelden zijn filmpjes van hoe een leerling in elkaar wordt geslagen of wordt gepest. Ook komt het geregeld voor dat naaktfoto’s van leerlingen tegen hun wil worden verspreid.

Dit kan grote impact hebben op de veiligheidsbeleving en het welbevinden van alle leerlingen op school en daarmee uiteindelijk ook op hun leerproces. Een sociaal veilige omgeving is immers een voorwaarde om goed te kunnen leren.

Download de leidraad

VorigeKinderen slaan vaker een klas over
VolgendeRechtbank: 'Fusienorm is in strijd met wet'
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter