Jongeren zijn mateloos geboeid door de natuur en dus ook door het heelal. Helaas is niet elke docent in het basis- en voortgezet onderwijs goed genoeg thuis in de sterrenkunde om dit bijzondere onderwerp de aandacht te geven die het verdient.

Rob Walrecht, schrijver/ontwerper van sterrenkundeproducten*, planetariumman en autodidact astronomiedocent, heeft een zeer bijzondere cursus sterrenkunde ontwikkeld, speciaal opgezet om docenten PO en VO een stevige kosmische basis te geven.
Na de cursus zal het heelal voor u geen grote geheimen meer hebben!

Onzeker
Veel mensen denken dat sterrenkunde ‘moeilijk’ is, maar sterren¬kunde is voor vijftig procent gewoon genieten van een fraaie sterren¬hemel, zoals iedereen wel eens doet!
Leerkrachten willen hun leerlingen de sterren natuurlijk niet onthouden. Maar… hoe leer je het heelal zelf begrijpen? En hoe kom je aan de tools en trucs om de sterrenkundeles leuk te maken, en het heelal aanschou¬welijker, begrijpelijker?

Cursus
Deze basiscursus sterrenkunde is daar dé oplossing voor. Rob laat docenten die trucs en tools zien, en geeft hun de middelen om daarmee verder te kunnen. Daarbij gaat het meer om begrip dan kennis – kennis kun je immers opzoeken, zoals in de uitgebreide cursusboeken. In de cursus wordt dan ook vooral ingegaan op de processen die de zon en andere sterren, planeten, manen en alle andere hemellichamen hebben gevormd. En met behulp van unieke schaalmodellen worden de afstanden binnen het zonnestelsel en daarbuiten, en de afmetingen van de hemellichamen aanschouwelijk gemaakt.
De cursus biedt ook een prima fundament om zelf op verder te bouwen. Het kan het begin van een nieuwe hobby zijn!

Opzet
Het betreft een vierdaagse cursus, met steeds twee lessen per dag, waarbij alle belangrijke sterrenkundige onderwerpen uitvoerig en van de grond af worden behandeld. De opbouw en logica van de cursus zijn hetzelfde als die van de drie cursusboeken, die door Rob Walrecht zelf zijn geschreven en geïllustreerd.

Pilots en daarna
In maart en april 2014 worden er twee pilots gegeven van de cursus, in Amersfoort, tegen een sterk gereduceerd tarief.
De uiteindelijke cursussen zal Rob Walrecht niet zelf kunnen organiseren, omdat de organisatie ervan teveel is voor een klein bedrijfje. Om die reden wordt samenwerking gezocht met onderwijsinstellingen die al cursussen aanbieden aan docenten PO/VO. De cursus kan wel besteld worden en dan op locatie worden gegeven. Dergelijke organisaties kunnen Rob Walrecht dan inhuren.

Data
De pilots worden gegeven op de zaterdagen 8, 15, 22, 29 maart 2014 (10:00-15:30 uur) en woensdagen 2, 9, 16 en 23 april 2014 (14:00-18:30 uur). Voor de laatste pilot is nog ruimte.

Informatie
Rob Walrecht Productions
Tel. 033 – 4755 543
info@walrecht.nl
www.walrecht.nl

Zie verder ook Robs Nieuwsbrief

VorigeAlternatief voor Cito-toets verboden
VolgendeHandleiding Nieuwsservice verplichte literatuur op Fontys Hogeschool
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter