Met als titel Bibliotheekcollege organiseert Bibliotheek Rotterdam regelmatig lezingen over inspirerende, vaak Rotterdamse, onderwerpen in de centrale bibliotheek aan de Hoogstraat. Op 28 maart komt Anja Vink praten over het verhaal van een Rotterdamse vmbo-klas.

Iedereen kan zich wel een beeld vormen van de gang van zaken op een vmbo-school in een achterstandswijk in Rotterdam. Maar hoe gaat het er echt aan toe? Wat is nu het ware verhaal van deze kinderen en hun school? Anja Vink, onderwijsjournalist, zat een jaar lang achter in klas 1D van de G. K. van Hogendorp, een vmbo-school in Delfshaven. Hierover schreef zij het boek Van deze kinderen ga je houden.

Anja Vink werkt meer dan vijftien jaar als onderwijsjournalist en debuteerde in 2010 met Witte zwanen, zwarte zwanen. De mythe van de zwarte school, over de zoektocht naar hoe segregatie werkt. Tijdens deze lezing vertelt zij over haar jaar in klas 1D en hoe haar boek tot stand is gekomen. Ook gaat ze in op de huidige stand van zaken in het vmbo.

Dit Bibliotheekcollege vindt plaats op vrijdag 28 maart van 16.00 uur tot 17.00 uur in het Bibliotheektheater in de Centrale Bibliotheek (Hoogstraat 110). Na afloop is de bar geopend voor een drankje. De lezing is gratis toegankelijk, reserveren is wel verplicht en kan via reserveren@bibliotheek.rotterdam.nl. Graag ook vermelden voor hoeveel personen u wilt reserveren.