Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) heeft hoge verwachtingen van de agenda voor excellentie in het voortgezet onderwijs. Vandaag presenteerde de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap deze agenda in zijn ‘Plan van aanpak toptalenten 2014-2018’. Remco Barendregt, voorzitter van het LAKS: “Met deze omvangrijke agenda zet de staatssecretaris een grote stap in de richting van excellentie en uitdaging voor alle scholieren in het voortgezet onderwijs. Wij verwachten dat hij zal doorgaan met het betrekken van scholieren bij het uitvoeren van deze ambitie.”

Met het plan van aanpak maakt de staatssecretaris er op een brede manier werk van om het voortgezet onderwijs uitdagender te maken. Dat vindt het LAKS goed: excellent onderwijs is voor iedereen anders. Barendregt: “‘Excellentie’ kan op veel manieren worden waargemaakt. Met dit plan van aanpak maakt de staatssecretaris de weg vrij voor scholen om meer te halen uit scholieren.”

De oplossingen die in het plan worden aangereikt, roepen bij het LAKS nieuwe vragen op. Barendregt: “Hoe wil de staatssecretaris voorkomen dat de scholier in de praktijk niet wordt afgerekend zodra je het traditionele onderwijsaanbod loslaat? Wat wordt straks de waarde van onze diploma’s als wij sommige vakken op het ene en andere vakken op het andere niveau afleggen? Deze en andere vragen houden ons bezig.”

Het LAKS is niet bang om met deze vragen aan de slag te gaan. “In het verleden heeft de staatssecretaris de scholieren goed betrokken bij het opstellen van zijn plan van aanpak. Als hij dat in de toekomst blijft doen, dan is de kans op succes het grootst,” aldus Barendregt.

VorigeLiterair talent gezocht: nog drie weken te gaan
VolgendeAfname eindtoets in schooljaar 2014-2015 voor alle basisscholen verplicht
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter