Inzenden voor Write Now! kan tot 1 april 2014

Vanaf begin dit jaar kan jong literair talent weer meedoen met de schrijfwedstrijd Write Now!. Vele jongeren tussen de 15 en 24 jaar uit Nederland, Vlaanderen en Suriname hebben hun verhalen en gedichten al ingestuurd. Wie ook kans wil maken op mooie prijzen en een vliegende start van zijn of haar schrijverscarrière, kan nog meedoen tot 1 april.

Meedoen kan door een tekst in te sturen van maximaal 2.000 woorden, of maximaal 8 gedichten. Alle soorten tekst zijn welkom: proza en poëzie, maar ook rapteksten, toneelscripts en andere teksten. De inzending moet Nederlandstalig zijn en de schrijver tussen de 15 en 24 jaar. Inzenden kan via www.writenow.nu.

Jong talent
Winnaars van Write Now! worden steeds vaker opgemerkt door landelijke uitgeverijen. Met de titel op zak worden deuren geopend die anders gesloten bleven. De wedstrijd bracht bekende auteurs voort als Ernest van der Kwast, Maartje Wortel en Dennis Gaens. Anderen timmeren flink aan de weg met optredens op festivals, publicaties in magazines en aanbiedingen van uitgeverijen.
Oud-deelnemers en winnaars van voorronden schrijven regelmatig een blog voor Write Now!. Daarin geven ze tips voor jonge schrijvers en vertellen ze hoe het hen vergaat sinds hun deelname.

Voorronden
In april en mei zijn er 11 voorronden; 7 in Nederland, 3 in Vlaanderen en 1 in Suriname. De voorzitters van de Nederlandse en Vlaamse jury maken op het einde van de avond bekend welke deelnemer zich plaatst voor de grote finale op zondag 22 juni in Rotterdam. In Nederland gebeurt dit door Ellen Deckwitz, in Vlaanderen door Valerie Eyckmans. Voorafgaand aan elke voorronde geven Thomas Heerma van Voss, Raoul de Jong of Sylvie Marie een schrijfworkshop. Kijk voor het hele programma per voorronde op de website van Write Now!.

Prijzen
Per voorronde zijn er drie prijzen: een eerste prijs van €250,- aan boekenbonnen, een tweede prijs van € 125,- aan boekenbonnen en een derde prijs van € 75,- aan boekenbonnen. De hoofdprijs van Write Now! 2014 bestaat uit een MacBook, een coachingstraject van literair agent Sebes & Van Gelderen en optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival en Wintertuinfestival in Nijmegen. De publieksprijs wordt bepaald door de lezer. De finalist met de meeste stemmen wint een publicatie in Metro Vlaanderen.

Inschrijven
Wie deze mogelijkheid met beide handen wil aangrijpen, meldt zich voor 1 april aan via www.writenow.nu. Op deze website zijn ook alle voorwaarden te lezen.