Vraag tussen 28 maart en 25 april extra ondersteuning aan!

Wilt u meer doen aan het bevorderen van een gezonde leefstijl bij uw leerlingen of studenten op school, maar ontbreekt het uw school aan tijd en middelen om hieraan te werken? Vraag dan van 28 maart tot en met 25 april 2014 extra hulp aan om te werken aan een gezonde leefstijl. Scholen kunnen kinderen en jongeren stimuleren meer te bewegen, niet te (gaan) roken of zich weerbaar op te stellen.

Scholen uit het primair en voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs kunnen kiezen uit het volgende aanbod:

• Gratis advies-op-maat van een Gezonde School-adviseur over gezondheid en passende maatregelen voor uw school. Deze adviseur is goed thuis in de lokale situatie en weet welke subsidiemogelijkheden er voor scholen zijn. U kunt met de adviseur een schoolgezondheidsplan opstellen om de gezondheid van uw leerlingen of studenten te bevorderen.

• Een bijdrage in de kosten of extra hulp bij het uitvoeren van een Gezonde School-activiteit op uw school. U kunt kiezen uit verschillende activiteiten rond thema’s als voeding, beweging, roken, alcohol, sociaal-emotionele ontwikkeling, seksuele gezondheid, gehoorschade- of letselpreventie. De ondersteuning bij de activiteit bestaat uit een financiële bijdrage van maximaal 50% van de kosten, voor activiteiten vanaf 100 euro.
Let op: deze mogelijkheid geldt alleen voor scholen in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

• Een vergoeding van de taakuren van eigen medewerkers voor het maken of uitvoeren van schoolgezondheidsbeleid. Voor ieder onderwijstype is er een vast aantal uren vergoeding beschikbaar. Voor het primair onderwijs is dat 40 taakuren, voor het voortgezet onderwijs 80 taakuren en voor het middelbaar beroepsonderwijs 120 taakuren. U kunt de vergoeding ook gebruiken om een vignet Gezonde School aan te vragen. De vergoeding is niet bestemd voor het inkopen van lespakketten, materialen of voor het volgen van trainingen van derden.

Praktisch
• Begin maart vindt u alle informatie (toelichting, keuzemogelijkheden, et cetera) over het ondersteuningsaanbod op de website. U kunt uw aanvraag dan alvast voorbereiden.
• In juni 2014 hoort uw school of uw aanvraag wordt gehonoreerd. De criteria voor toekenning vindt u binnenkort op de website.
• De bijdrage voor een Gezonde School-activiteit kunt u voor meerdere locaties (in het vo en het mbo) aanvragen. Het advies-op-maat en het geldbedrag kunt u alleen per school aanvragen.
• Uw school moet de kosten voor de activiteiten in schooljaar 2014-2015 maken en de activiteiten moeten ook in deze periode plaatsvinden.
• Als u kiest voor advies-op-maat neemt een Gezonde School-adviseur uiterlijk september 2014 contact op om dit samen met u in te vullen.
• Wilt u eerder advies? Neem dan contact op met uw lokale GGD of met de Gezonde School-helpdesk via 030-274 3036 of gezondeschool@rivm.nl.

Meer weten
Uw aanvraag doet u van 28 maart tot en met 25 april 2014 via www.gezondeschool.nl/ondersteuningsaanbod. Alleen een medewerker van de school mag een aanvraag doen. De directeur moet hiermee akkoord zijn. Op deze website vindt u alle informatie over het ondersteuningsaanbod, Gezonde School-activiteiten en meer.

Zo kunt u bijvoorbeeld de test ‘Hoe gezond is jouw school?’ doen. Een prima eerste stap om te kijken hoe uw school werkt aan gezondheid en wat uw volgende stap kan zijn. Nu zet u die volgende stap met extra hulp. Dus grijp uw kans!

De Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl en de #Jeugdimpuls van het RIVM Centrum Gezond Leven en partners maken de extra ondersteuning mogelijk.

VorigeSchooltv verandert koers en blijft actief in VO
VolgendeBestuurders gezocht voor klankbordgroep Schoolleidersregister PO
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter