„We moeten leerlingen alles meegeven voor de toekomst, 21ste-eeuwse vaardigheden bijbrengen en ze niet leren hoe het vijftig jaar geleden was.” De woordvoerder van de PO-Raad reageert op 27 november in het Dagblad van het Noorden op plannen in Finland om leerlingen niet meer te leren met een pen te schrijven. „De staatssecretaris in Nederland wil ook een nieuwe discussie over de kerndoelen in het onderwijs en ik kan me voorstellen dat er minder waarde aan schrijven wordt gehecht. Als de kinderen de fijne motoriek maar leren. Heel goed dat de Finnen daarvoor extra tekenles geven”, aldus de woordvoerder in de krant.

Op Steve Jobsschool De Ontplooiing in Amsterdam mogen ouders het zeggen of hun kinderen met een pen leren schrijven. ,,Standaard doen we alleen blokletters en dat kiezen de meeste ouders. Mijn kind hoeft geen schrijfletters te leren,'' zegt Maurice de Hond van de iPad-school.

De Onderwijsinspectie laat scholen vrij in het aanleren van de schrijfvaardigheden als de kinderen maar met een pen overweg kunnen, laat het ministerie van Onderwijs weten. Alleen blokletters mag ook.

VorigePZC: ‘Te weinig lesmateriaal voor tablet’
VolgendeJongeren: ‘Zwarte Piet-discussie verpest Sinterklaasfeest’
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter