Scholen zijn bang dat veel vrijwilligers afhaken als overblijfkracht omdat de vergoedingen die worden uitgekeerd omlaag gaan.

De Belastingdienst is scherper aan het controleren en legt instellingen forse naheffingen op als meer wordt betaald dan is toegestaan, meldt De Telegraaf. In de praktijk krijgen vrijwilligers van de tussenschoolse opvang (tso) soms wel 9 tot 11 euro per uur uitbetaald. Ver boven de toegestane 4,50 euro die de fiscus toestaat als beloning. In totaal mogen vrijwilligers 150 euro per maand ontvangen.

Oude vergoedingssysteem
Om problemen te voorkomen, kiezen onderwijsinstellingen nu eieren voor hun geld en keren weer terug naar het oude vergoedingssysteem.

"Het gevaar bestaat dat daardoor veel vrijwilligers zich zullen terugtrekken als overblijfhulp, omdat het niet meer de moeite waard is om hiervoor je eigen lunch op te offeren", zegt Coen Schaap van TSO Assistent, een organisatie die de overblijf voor scholen helpt registreren.

VorigeAantal zwakke scholen verder gedaald
VolgendeBasisschool bestolen van tablets
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter