Leren op een iPad. De kritiek was niet van de lucht toen Maurice de Hond het idee van de Steve Jobsscholen lanceerde. Inmiddels hebben zeven basisscholen een jaar ervaring en dit schooljaar zijn er nog eens 21 scholen overgestapt op het nieuwe onderwijsmodel. Hoe zijn de ervaringen?

De Steve Jobsscholen zijn ontstaan omdat het traditionele basisonderwijs volgens de initiatiefnemers veel te weinig gebruik maakt van nieuwe informatietechnologie. Kinderen moeten leren omgaan met de techniek en benodigde vaardigheden voor de maatschappij van morgen. En dat lukt niet met het onderwijs van gisteren, zo is de invalshoek.

Critici suggereerden dat de Steve Jobsscholen zouden leiden tot oppervlakkigheid, vluchtigheid, concentratie- en aandachtsstoornissen, mindere leerprestaties, gebrek aan empathie, gebrek aan sociaal contact, zelfs hersenschade en veronachtzaming van onze culturele wortels

Wat blijft er over van die kritiek na ruim een jaar ervaring met deze nieuwe vorm van onderwijs? Daarover discussiëren we in het wekelijkse nieuwscafé van BNR Nieuwsradio en Het Financieele Dagblad op maandag 3 november in restaurant Dauphine. Meld je aan en praat mee!

Waar & Wanneer

Datum: 03 november 2014

Tijdstip: 17:00 - 19:00 uur

Locatie:
FD/BNR Newsroom
Restaurant Dauphine
Prins Bernhardplein 175
1097 BL Amsterdam

Contactpersoon: Fedor Vos (fedor.vos@bnr.nl)
Kosten: Gratis

Bron: www.bnr.nl

VorigeMuziekonderwijs voor alle schoolkinderen
VolgendeLerarentekort loopt op vanaf 2016
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter