Basisscholen kunnen zich vanaf vanmiddag inschrijven voor de tweede editie van de Koningsspelen. Vorig jaar deed 80 procent van alle basisscholen mee aan de sportieve dag. Reden voor de organisatie en het Koninklijk Huis om ermee door te gaan. Het evenement heeft plaats op vrijdag 25 april, de laatste schooldag voor de meivakantie. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

Vorig jaar zijn de Koningsspelen voor het eerst gehouden. Dat gebeurde ter gelegenheid van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. In totaal deden op 26 april ruim 1,3 miljoen kinderen op 6500 scholen in het basisonderwijs mee. De scholen mochten zelf bepalen hoe ze de sportdag invulden.

De tweede editie omvat een extra activiteit. De organisatie - de Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation - wil een recordpoging doen met massale samenzang en dans.

Lied en dansje
Het is de bedoeling dat alle deelnemende kinderen de dag beginnen met hetzelfde lied en hetzelfde bijbehorende dansje. Dat gebeurt in samenwerking met het tv-programma Kinderen voor Kinderen. Het lied en de dans zijn van producer Tjeerd Oosterhuis en choreografe Lucia Marthas.

Supermarktbedrijf Jumbo sponsort opnieuw het schoolontbijt.

Richard Krajicek
Oud-tennisser Richard Krajicek gaf vandaag op de Willem Alexanderschool in Soest het startseizoen voor de inschrijving die tot 31 januari duurt.

VorigeSchooldirecteuren: schaf Citotoets af
VolgendeProef met tweetalig onderwijs op de basisschool
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter