Negen schooldirecteuren en een ontwikkelingspsycholoog willen dat de Citotoets wordt afgeschaft. De toets voor scholieren in groep acht belemmert volgens hen het geven van goed onderwijs. De groep, zich zichzelf 'Op weg naar geweldig onderwijs' noemt, vindt dat de Citotoets niet het ijkpunt voor onderwijskwaliteit zou moeten zijn.

Ieder talent telt
'Creativiteit, technisch inzicht en sportief talent ontbraken altijd al in de Citotoets. In het onderwijs zou echter elk talent moeten tellen', schrijft de groep in een opiniestuk in Trouw. 'Het wordt hoog tijd dat het onderwijs terugkeert naar de waardevolle funtie die het van oudsher had: de talenten van kinderen ontplooien op pedagogisch en didactisch verantwoorde wijze.'

Cito benadrukt zelf dat het nooit de bedoeling is geweest om álle vaardigheden van scholieren te testen. Iedere februari wordt de Citotoets op 85 procent van de basisscholen afgenomen. De PO-raad, de vereniging van basisschoolbesturen, vindt het in een reactie in de krant 'niet in het belang van de leerlingen' om de eindtoets af te schaffen.

VorigeVan werkloosheid naar een lerarentekort
VolgendeScholen kunnen zich weer melden voor Koningsspelen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter