In de Amerikaanse stad Los Angeles worden iPads die aan 640 duizend scholieren zijn gegeven gebruikt om tijdens de lessen verboden websites te bezoeken.

Dat meldt de Los Angeles Times. Het omzeilen van de restricties is inmiddels bij driehonderd scholieren van de Theodore Roosevelt High School gelukt. De restricties worden van tevoren op de iPad geïnstalleerd om scholieren alleen op de door scholen specifiek geselecteerde websites te laten surfen.

Andere scholen rapporteren eenzelfde probleem met de iPads. De scholieren hebben vermoedelijk het betreffende profiel verwijderd en een nieuw profiel aangemaakt waardoor de restricties niet meer binnen iOS gelden. Volgens de Amerikaanse krant wordt de uitrol van de iPads mogelijk stopgezet als er geen oplossing voor het omzeilen van de restricties wordt gevonden.

De tablets worden betaald met belastinggeld. Met de eerste 31 duizend iPads is een bedrag van 30 miljoen dollar gemoeid, wat neerkomt op 968 dollar per tablet. De iPads worden voorzien van apps als iWorks, iLife en een speciale schoolapp. Ook worden lesboeken op de tablets meegeleverd.

VorigeBelgische leerlingen gebruiken amper ICT in klas
VolgendeDiploma's doen er steeds minder toe op de arbeidsmarkt
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter