Kinderen zouden pas onderwijs moeten krijgen op iPad of tablet als zij het schrijven met pen op papier onder de knie hebben. Dat is van groot belang voor de ontwikkeling van hun woordenschat en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Volgens deskundigen uit het onderwijs en kinderneurologie leren basisscholieren beter schrijven en spellen als zij eerst met een pen letters natekenen. Het schrijven van woorden bevordert de wisselwerking tussen hand en hersenen, wat ook het geheugen stimuleert, zegt kinderneuroloog Charles Njiokiktjien.

Handschriftdocent Ben Hameling, lid van Beter Onderwijs Nederland, vindt dat tablets schrift en pen niet mogen vervangen. "Er naast: prima. Maar niet in plaats van. Je leert beter spellen als je letters schrijft. Door het gebruik van meerdere zintuigen onthou je dingen beter."

Schrijfpedagogen constateren dat de kwaliteit van het handschrift achteruit holt.

VorigeExamendief blijkt zoon van docent en ex-directeur Ibn Ghaldoun
VolgendeInspectie van het Onderwijs over gestolen examens
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter