Het ministerie van Onderwijs ontkent dat de slagingseisen voor midddelbare scholieren de komende jaren nog strenger worden. Dat meldde een woordvoerder maandag aan Scholieren.com, als reactie op eerdere berichtgeving in De Telegraaf.

De krant schreef dat de normen voor scholieren volgens staatssecretaris Sander Dekker nog strenger kunnen. Het ministerie ontkent dat echter.

"We gaan er vanuit dat we de komende jaren verder kunnen met de eisen van nu", aldus een zegsvrouw van het ministerie.

Tevreden
Volgens het ministerie is Dekker tevreden met de huidige eisen. Scholieren mogen vanaf dit jaar maximaal één 5 halen voor de vakken wiskunde, Engels en Nederlands en sinds vorig jaar al minimaal een 5,5 als gemiddelde op het gehele centrale eindexamen.

"Er zijn geen concrete plannen om die eisen verder op te schroeven", aldus de woordvoerder. "Al neemt dat niet weg dat het belangrijk blijft om de lat hoog te leggen op scholen. Hoe beter leerlingen presteren, hoe meer bagage ze hebben voor hun toekomst.''

Hoofdrekentoets
Hoewel de eindexameneisen voorlopig hetzelfde zullen blijven, wordt er volgend jaar wel een verplichte toets ingevoerd die moet bepalen of scholieren ook zonder rekenmachine uit de voeten kunnen. De eerste twee jaar heeft de uitkomst van deze hoofdrekentoets nog geen invloed op het resultaat van het eindexamen, vanaf 2015/2016 zakken scholieren bij een onvoldoende op deze test.

VorigeWensen PO-Raad opgenomen in wetsvoorstel Onderwijs in Friese taal
Volgende'VWO-ers hebben moeite met Nederlands'
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter