Er gaan in augustus 2013 zeker tien zogenoemde iPad-scholen open. Alle leerlingen worden uitgerust met een iPad en krijgen op een andere manier les.

Dat maakt Onderwijs voor Nieuwe Tijd (O4NT) maandag bekend. Het initiatief van onder meer Maurice de Hond, werd in maart 2012 gestart.

Inmiddels zijn er dus met tien basisscholen afspraken gemaakt om vanaf augustus het lesmodel om te gooien. Twee scholen in Sneek en Breda gaan helemaal om en andere scholen in Almere, Amstelveen, Amsterdam, Bernisse en Emmen voeren een deel van O4NT door.

"In elk geval krijgt elk kind op deze scholen de beschikking over een eigen iPad, dragen ouders bij aan de community die de school is en wordt op school behalve aan de kerndoelen ook gewerkt aan vaardigheden die in deze eeuw nodig zijn: onder andere innovatie, creativiteit, flexibiliteit en teamwerken", zo schrijft de organisatie.

Door gebruik te maken van tablets en onderwijs-apps moeten nieuwe vaardigheden aangeleerd worden. Bij scholen die helemaal om zijn is aanwezigheid op school bovendien niet meer de hele dag nodig. Ook een vast lokaal en eigen leerkracht zijn niet meer aan de orde.

De school moet wel van 7.30 tot 18.30 uur open zijn, maar leerlingen zijn bijvoorbeeld niet meer gebonden aan schoolvakanties.

De afgelopen maanden heeft O4NT financiële steun ontvangen van bedrijven als Vodafone. Daardoor is geld beschikbaar voor ouders die geen geld hebben om een iPad voor hun kinderen te betalen.

"Behalve met de tien scholen die komend schooljaar om gaan, heeft O4NT veelbelovende gesprekken met schoolbesturen overal in het land. Naar verwachting is er in augustus 2014 voor veel meer kinderen een O4NT-school op fietsafstand."

VorigeLeraren niet klaar voor passend onderwijs
VolgendeScholieren uit Schijndel en Oss succesvol met website Gepest-worden.nl
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter