25 april 2013. Scholen die vermoeden dat een leerling wordt mishandeld, moeten vanaf 1 juli aanstaande met een meldcode werken. Het wetsvoorstel 'Verplichte meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling' treedt dan in werking. De wet geldt voor de sectoren gezondheidszorg, onderwijs, kinderopvang, maatschappelijke ondersteuning, jeugdzorg en justitie.

Schoolbesturen kunnen op de website www.meldcode.nl terecht voor meer informatie over het werken met een meldcode. Ook worden daar antwoord gegeven op vragen met betrekking tot het vroegtijdig signaleren van huiselijk geweld of kindermishandeling. Daarnaast is een speciale website ontwikkeld over onderwijs en kindermishandeling. Deze website biedt informatie voor leerkrachten, intern begeleiders en schoolleiders in het primair onderwijs. De site bevat onder meer achtergrondverhalen, video's van experts en digitale kennistoetsen (e-learning). Bezoekers van de site kunnen ook vragen stellen aan experts en de speciale onderwijsedities van het Tijdschrift Kindermishandeling raadplegen. De website is een initiatief van Augeo Foundation en The Next Page in samenwerking met onder andere het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

VorigeZeer zwakke scholen in primair onderwijs spectaculair verbeterd
VolgendeDeense regering dwingt na 3 weken heropening scholen af
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter