Het idee van minister Jet Bussemaker (Onderwijs) om het Koningslied te ontdoen van taalfouten, valt bij de Tweede Kamer in goede aarde. 'Een prachtige lesopdracht voor leerlingen op de basisschool', vindt CDA-Kamerlid Rog. Dat schrijft De Telegraaf donderdag.

Rog vindt dat er opvallend veel fouten in de songtekst zitten. 'Het zou mooi zijn als scholieren er met de rode pen doorheen lopen en alternatieven zoeken', zegt hij. Zijn idee krijgt steun van een meerderheid van het parlement.

PvdA-Kamerlid Ypma noemt het een 'heel grappige schoolopdracht' en PVV'er Beertema: 'Als we toch aan het lied vastzitten, dan maar zo.' Hoewel Rogs idee veel steun krijgt, staat het scholen vrij om te kiezen hoe ze taalles geven.

VorigeDeense regering dwingt na 3 weken heropening scholen af
VolgendeMeerderheid scholen overweegt abonnement op lesmethoden
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter