22 april 2013. Voorzitter van de PO-Raad Rinda den Besten reageert op Radio 1 en in het NOS Journaal (Nederland 1 en 2) op het bericht dat de wachtlijsten voor de voorschool groeien. Ze zegt op Radio 1 dat ze de wachtlijsten 'zorgelijk' vindt. In beide items wijst de voorzitter op het gevaar dat daardoor ontstaat: Kinderen komen met een achterstand de basisschool in en halen die achterstand vervolgens moeilijk in. ,,Dan haal je niet uit het kind wat erin zit'', aldus Den Besten.

Ze denkt dat het zou helpen als er minder versnippering zou zijn tussen kinderopvang, peuterspeelzaal en voorschool. Samen met de MOgroep en de Brancheorganisatie Kinderopvang pleit de PO-Raad voor brede kindcentra. Eén basisvoorziening voor alle kinderen vanaf twee jaar, zorgt voor minder bureaucratie, zegt Den Besten. Het maakt het ouders makkelijker kosten voor opvang te verrekenen met de Belastingdienst.

VorigeVeel docenten onbekend met pestprotocol
VolgendeWorden onze leerlingen straks allemaal ‘knowmads’?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter