Zeker tien ouders van een 'iPad-school' in Sneek halen hun kinderen van school. Ze zijn boos omdat het bestuur overgaat op Steve Jobs-onderwijs, waarbij alle leerlingen werken met een tablet en niet meer de hele dag op school hoeven te zijn. Dat schrijft De Telegraaf.

Basisschool De Driemaster in Sneek, die 77 leerlingen heeft, gaat samen met nog negen scholen na de zomer over op het O4NT-model (Onderwijs voor een Nieuwe Tijd) van Maurice de Hond.
Zelf vakantie bepalen

Alle leerlingen krijgen een iPad waardoor ze niet meer de hele dag op school hoeven te zijn. Ook hebben ze geen vast lokaal en geen vaste leerkrachten meer. De ouders zijn ook niet meer gebonden aan schoolvakanties, ze mogen zelf bepalen wanneer ze weg willen.

Bij De Driemaster blijven drie van de acht docenten lesgeven. De anderen worden vervangen. Dat blijkt te rigoureus voor de boze ouders. Ze vragen zich onder meer af of de nieuwe docenten die goed met een iPad kunnen omgaan, wel kunnen lesgeven.
20 nieuwe aanmeldingen

Volgens de directrice van De Driemaster heeft de school twintig nieuwe aanmeldingen gekregen, sinds ze bekendmaakte dat wordt overgestapt op lessen met de iPad.

Initiatiefnemer Maurice de Hond probeert meer scholen te overtuigen van de voordelen van iPad-onderwijs. "Je kunt met elkaar communiceren en werkstukken maken. Als je dit apparaat goed gebruikt kun je de school gebruiken voor sociale interactie en de emotionele ontwikkeling."

VorigePO-Raad voorzichtig positief over sociaal akkoord
VolgendeConferentie Toezichthouders geeft inzichten in verantwoordelijkheden
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter