De Cito-toets is in februari door geen enkele basisschoolleerling foutloos gemaakt. Twee jongens presteerden het beste. Van de 200 opgaven op het gebied van taal, rekenen en wiskunde hadden zij er allebei slechts één fout. Dat is woensdag bekendgemaakt.

Dit schooljaar deden 165.000 leerlingen mee aan de Cito-toets, die meet wat een kind in 8 jaar basisonderwijs heeft geleerd. Ook geeft de toets inzicht in leertempo, concentratie, motivatie en doorzettingsvermogen.

Net als in voorgaande schooljaren behaalden jongens iets hogere scores dan meisjes. Het verschil is in vergelijking met 2012 iets groter geworden. Jongens deden het goed op de gebieden van rekenen/wiskunde en studievaardigheden. Meisjes scoren op het gebied van taal hoger.

De leerlingen kwamen gemiddeld uit op een score van 535,1 (niveau vmbo-t en havo). Vorig schooljaar was dat 535,5.

VorigeHet Onderwijscafe: Pesten aanpakken
VolgendeOveral leren – bekijk de presentaties van de Masterclass
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter