Tientallen scholen in de Amerikaanse stad Chicago hangt sluiting boven het hoofd. Het geld is op, meldde de Wall Street Journal vrijdag. In totaal moeten er 54 scholen dicht: 53 basisscholen en een middelbare school.

Chicago kampt met een begrotingstekort van een miljard dollar. De stad hoopt de kosten terug te dringen door scholen te sluiten. Eerder besloten ook andere steden daartoe, maar volgens experts is er nog geen stad die zoveel scholen tegelijk gaat sluiten. Chicago Public Schools (CPS) is het op twee na grootste schooldistrict van de VS.

Volgens de stad zijn er momenteel te veel scholen voor het huidige aantal leerlingen. Van de 681 scholen staan er 140 half leeg, aldus CPS. Het stadsbestuur hoopt bovendien dat het sluiten van slecht functionerende scholen de kwaliteit van het onderwijs ten goede komt. Barbara Byrd-Bennett, het hoofd van het schooldistrict: 'We moeten nu zorgen dat alle kinderen veilig terechtkomen op beter presterende scholen in de buurt van hun huis.'

Volgens critici levert het sluiten van scholen doorgaans minder geld op dan gehoopt. Bovendien zouden eerdere schoolsluitingen in Chicago hebben geleid tot een toename in geweld. Scholieren moeten om bij hun nieuwe school te komen vaak reizen door gebieden waar bendes de dienst uit maken.

VorigeAlmere onderwijsstad in 2013 2014
VolgendeDekker presenteert plannen tegen pesten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter