Na Breda, thans de 1e Onderwijsstad van het Jaar, heeft de nominatie van steden Almere als opvolger opgeleverd. Almere wordt de Onderwijsstad van het Jaar 2013-2014. De Stichting Nationale OnderwijsWeek heeft op woensdag 20 maart jl. in Breda, Onderwijsstad van het jaar 2012-2013, de uitverkiezing van Almere bekend gemaakt. De Commissie die de inzendingen van steden heeft beoordeeld, betoogt in de aanbeveling onder andere, dat het onderwijs opbouwen te midden van een voortdurend groeiende en veranderende schoolbevolking van nul tot de huidige constante, wordt gezien als een hogelijk te waarderen huzarenstuk. ‘Het beleid van de gemeente Almere en haar onderwijspartners is opvallend sterk gericht op een grote betrokkenheid van ouders en burgers en kiest daarmee nadrukkelijk voor een gezamenlijk gedragen verantwoordelijkheid voor goed onderwijs.’

Tevens is het overkoepelend thema bekend gemaakt van de OnderwijsWeek en het Onderwijsjaar 2013-2014. Gekozen is voor het thema: Onderwijs 2.0. De voorzitter van de Stichting Nationale OnderwijsWeek, Aat Sliedrecht, zei daarover: “We zijn toe aan Onderwijs 2.0, aan onderwijs dat beter is toegerust op de tijden die komen. We moeten kinderen, jonge mensen voorbereiden op de samenleving van nu en de samenleving van morgen. Onderwijs 1.0 is verouderd, vertoont een aantal bucks en laat functies zien waarom we niet meer verlegen zitten. Het is, menen wij, de hoogste tijd voor een nieuwe versie van ons oude vertrouwde onderwijs, het is tijd voor Onderwijs 2.0.

NTR-voorzitter Paul Römer richtte zich in een video-boodschap tot de aanwezigen. Hij gaf aan dat het thema de NTR bijzonder aanspreekt. Hij betoogde nog eens dat de NTR, als onderwijstelevisiezender met een lange traditie, de verbinding met de ontwikkelingen in het onderwijs, soms volgend en soms vooroplopend, heeft gekoesterd. Bij het 50-jarig bestaan neemt de NTR het initiatief om het fenomeen in het onderwijs om zelf video te maken en in lessen in te zetten, wil ondersteunen en aanjagen. Met een wedstrijd, het gouden oog, wil de NTR leraren uitdagen om eigen, creatieve filmpjes, onder de titel Flip in the classroom, in te zenden. Een jury zal in de Nationale OnderwijsWeek, die van maandag 30 september tot en met zondag 6 oktober plaatsvindt, prijzen uitreiken aan de winaars.

VorigePartijen akkoord over cito toets basisonderwijs
VolgendeChicago sluit basisscholen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter