Schoolreisjes moeten goedkoper, want ze zijn een te grote financiële belasting voor ouders.

Dat vindt een deel van de Arnhemse gemeenteraad. "Die dure schoolreisjes zijn een groeiende aderlating voor ouders van schoolgaande kinderen", zegt fractievoorzitter Ine van Burgsteden van het CDA. "Ouders die het geld niet kunnen opbrengen, moeten een beroep doen op de Stichting Leergeld of fondsen via de school."

De Stichting Leergeld uitte eerder zorgen over excursies die soms uitgroeien tot verre reizen met bestemmingen als India en China. Vooral het voortgezet onderwijs is die richting opgegaan. 'Kinderen die graag mee willen, worden in verlegenheid gebracht als ouders het lastig vinden voor schoolreisjes geld beschikbaar te stellen', luidt de redenatie van een voorstel van CDA, SP en de Lokale Partij Arnhem om dure reisjes terug te dringen.

Het voorstel kreeg geen meerderheid.

VorigeSchoolbesturen staan rood
VolgendePartijen akkoord over cito toets basisonderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter