20 maart 2013. De PO-Raad blijft zich zorgen maken over de verliezen die schoolbesturen in het primair onderwijs lijden en de gevolgen die dat kan hebben voor de kwaliteit van het onderwijs. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bleek vandaag dat scholen in het (speciaal) basisonderwijs voor het derde achtereenvolgende jaar interen op hun reserves. De PO-Raad becijferde dit eerder dit jaar zelf ook.

Volgens het CBS kwam het primair onderwijs in 2011 bijna honderdvijf miljoen euro tekort. Dat wordt vooral veroorzaakt doordat de lasten per leerling sneller stijgen dan de inkomsten die de scholen per leerling ontvangen. Omdat het primair onderwijs maar weinig bestuurders en managers telt, komen eventuele bezuinigingen al snel terecht in de klas. In 2010 was het tekort nog iets groter, ongeveer 115 miljoen euro, zo schrijft het CBS.

VorigeBelonen: een belangrijk onderdeel van onderwijs
VolgendeSchoolreisjes zouden goedkoper moeten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter