Sander Dekker, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, daagt in het televisieprogramma Buitenhof scholen uit om 'sneller en meer openheid te geven over wat er gebeurt'. Hij doelt daarbij onder andere op de gemiddelde scores van de Cito-toets.

De staatssecretaris noemde de commotie die ontstond na zijn eerder aangekondigde voornemen om scholen te verplichten hun Cito-scores te openbaren 'overtrokken'. 'De inspectie vraagt nu al om een objectivering van het schooladvies', zei hij.

Op de vraag van presentator Kees Driehuis of hij basisscholen wil verplichten om de Cito af te nemen, antwoordde hij: 'Dat is wel het idee. En dat is ook niet raar. Vijfentachtig procent van de scholen gebruikt de Cito. Het is goed om één centrale eindtoets in te stellen voor alle scholen.'

Volgens de staatssecretaris komt het nu niet 'de vergelijkbaarheid' ten goede dat sommige scholen weigeren om mee te doen aan de jaarlijkse toets. Hij roept scholen op om meer openheid te geven, niet alleen over Cito-scores, maar ook over de tevredenheid van leerlingen of de aandacht die de school biedt aan bijvoorbeeld kunst of sport. 'Ouders hebben het recht om beter geïnformeerd keuzes te maken voor welke school het beste past bij hun kind.'

VorigeStem op het beste gamification idee
VolgendeGeanimeerde boeksamenvattingen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter