De Minister van Onderwijs Jet Bussemaker heeft haar toestemming gegeven voor een uitbreiding van het speciaal onderwijs in de gemeente Westland. Daarmee kan de school De Strandwacht uit Den Haag, een bijzondere school voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar, in de gemeente Westland een nevenvestiging realiseren.

Volgens de plannen gaat De Strandwacht gebruik maken van een ruimte in de school voor speciaal basisonderwijs De Windroos in Naaldwijk. Kinderen met een zogenoemde cluster 4-indicatie, vanwege psychische stoornissen of (ernstige) gedragsproblemen, zullen er terecht kunnen. Op dit moment moeten kinderen met zo'n indicatie buiten Westland op zoek naar een school voor passend onderwijs.

Het Regionaal Expertise Centrum Zuid-Holland West (REC), een samenwerkingsverband tussen scholen voor speciaal onderwijs, deed de aanvraag mede op verzoek van Westlandse schoolbesturen.

VorigeTablet vervangt schoolbord en krijt
VolgendeGeef uw mening over 'toetsing op maat'
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter