Het Braziliaanse ministerie van Onderwijs heeft plannen om maar liefst 460.000 tablets aan te schaffen voor leraren in het lokale onderwijs. De 7 inch en 10 inch tablets zijn bedoeld voor leraren van middelbare scholen en moeten begin 2014 worden aangeschaft.

460.000 tablets

De minister van Onderwijs bevestigde dat er wordt gesproken over de aanschaf van zo'n 460.000 tablets in het begin van 2014, meldt Tabtimes. De tablets zijn bedoeld voor leraren van middelbare scholen, maar hoeveel leraren daadwerkelijk een tablet krijgen kon de minister niet zeggen. De aankoopbeslissing kreeg het groene licht nadat de lokale gemeentes van alle Braziliaanse provincies goedkeuring gaven. Er worden lokale bedrijven gebruikt om de tablets van 7 inch en 10 inch te leveren.

Kosten en baten

Hoeveel deze immense order precies gaat kosten is nog onbekend, maar er wordt gesproken over prijzen van $ 130 per stuk voor de 7 inch tablets en een prijs van $ 200 voor elke 10 inch-tablet. Niet iedereen is het eens met deze miljoenenorder. In Brazilië zijn er slechts 60.000 scholen die draadloos internet hebben, dus vele mensen vragen zich ook af waarvoor de tablets gebruikt gaan worden.

VorigeVoorleessoftware nadelig voor leerlingen met dyslexie
VolgendeAmsterdamse basisscholen te laat met Engelse lessen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter