Engelse taal krijgt meer aandacht op basisscholen in Amsterdam. Dat besloot de Amsterdamse gemeenteraad woensdag op voorstel van D66, VVD en GroenLinks.

Er zijn in Amsterdam opvallend weinig scholen die vanaf groep 3 Engelse les geven; slechts 12. In Rotterdam zitten 32 basisscholen met Engelse lessen vanaf groep 3. Eén op de zeventien scholen in Amsterdam basisscholen begint zo vroeg met Engelse les, landelijk is dat één op de zeven.

D66 fractievoorzitter Jan Paternotte: “Zeker in een internationale stad als Amsterdam is het beheersen van Engels een pré. En het blijkt dat vroeg beginnen loont. Daarom is het een goede stap dat de gemeente scholen gaat stimuleren en ondersteunen om het aanbod in de stad te vergroten, en zo Amsterdamse kinderen meer kansen te bieden.”

VorigeBraziliaanse overheid schaft 460000 tablets aan voor onderwijs
VolgendeFrankrijk komt met antipestplan voor scholen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter