Zwarte Piet moet blijven, vinden verreweg de meeste kinderen. Bijna allemaal kregen ze de afgelopen dagen de Pietendiscussie mee, blijkt uit een enquête van het NOS Jeugdjournaal onder 1000 kinderen van 9 tot 12 jaar oud.

Een deel van de kinderen begrijpt waarom Zwarte Piet onder vuur is komen liggen. Ruim 60 procent snapt dat het vervelend is voor mensen met een donkere huidskleur als zij voor Zwarte Piet worden aangezien.
Discriminerend

Drie op de tien kinderen begrijpen dat sommige mensen het discriminerend vinden dat Sinterklaas alleen maar zwarte hulpjes gebruikt. Evenveel kinderen snappen dat Sinterklaas en zijn Pieten doen denken aan de slaventijd.

Toch wil maar 1 procent van de ondervraagde kinderen dat Zwarte Piet verdwijnt. 88 procent vindt dat hij zwart moet blijven, en 10 procent vindt dat hij veelkleurige of blanke collega's moet krijgen.

VorigeD66 wil vaart achter digitalisering onderwijs
VolgendeMuiswerk heeft positief en significant effect op rekenprestaties
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter