Lelystad - Het mentorproject School's Cool, dat kinderen naar de brugklas begeleidt, bestaat vijf jaar in Lelystad. En met succes: geen enkel kind dat aan het project deelneemt heeft voortijdig het voortgezet onderwijs verlaten.

School's Cool richt zich op scholieren die de overgang van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs maken. Via het project begeleiden vrijwillige mentoren de scholieren om ervoor te zorgen dat deze overgang soepel verloopt en de scholieren snel hun draai kunnen vinden in de nieuwe situatie.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Rietlanden kon worden teruggeblikt op vijf jaar positieve resultaten. Zo heeft in die vijf jaar tijd geen enkel kind dat aan het project deelneemt voortijdig het voortgezet onderwijs verlaten, zijn kinderen meer gemotiveerd om te leren en is hun zelfvertrouwen gegroeid. Verder is hun taalvaardigheid verbeterd en zijn ze meer gaan lezen en meer gaan sporten. Ook zijn de ouders meer betrokken geraakt bij de schoolcarrière van hun kind.

Wethouder Willem de Jager is zeer te spreken over de resultaten: 'School's Cool bewijst dat een beetje extra ondersteuning aan kinderen het verschil kan maken. Het uiteindelijke doel is altijd het halen van een startkwalificatie, zodat ieder kind uiteindelijk later aan de slag kan op de arbeidsmarkt. Elke leerling heeft in beginsel gelijke kansen in Lelystad. Als gemeente hebben we veel aandacht voor een soepele overgang naar de verschillende schooltypen. Dat doen we om ervoor te zorgen dat leerlingen niet voortijdig van school af gaan. Bepalend voor het succes is de inzet van de vrijwillige thuismentor. Ook hier maken mensen het verschil'.

Vorige'Het is niet zo moeilijk als we soms denken' tussenstand Leren van de Toekomst
VolgendeTe weinig aandacht voor techniek in basisonderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter