Ict is nog nooit zo belangrijk geweest. Dat blijkt ook wel uit de bedragen die ermee gemoeid zijn. Uitgaven aan applicaties, infrastructuur en ict-diensten vormen met gemiddeld 5% een flinke post op de begroting. Hier moet je op sturen en beslissingen over nemen. De publicatie Hoe?Zo! Sturen op ict-projecten helpt hierbij.

De beslissingen die daarover genomen worden, kunnen daarom grote impact hebben op de totale omvang van de ict-kosten. Daarnaast blijkt keer op keer dat ict-projecten lastig te managen zijn. Een nieuw systeem lijkt vaak van alles te kunnen en eenvoudig te implementeren. Maar tijdens het project blijkt al gauw dat het project complexer is dan gedacht. Iedereen doet hard zijn best maar het project kost meer tijd dan gepland en bij oplevering vallen de resultaten tegen.

Betrokken zijn bij ict-projecten
Het grote belang van goede ict-voorzieningen en de complexiteit van ict-projecten zijn voor steeds meer managers aanleiding om betrokken te willen zijn bij de ict-projecten in hun instelling of organisatie. Maar hoe stuur je als manager effectief op de ict-projecten die in jouw instelling lopen? En hoe neem je verstandige besluiten over ict-investeringen?

Welke informatie kun je verwachten?
Antwoord op bovenstaande en andere vragen vind je in de publicatie Hoe?Zo! Sturen op ict-projecten. De informatie op deze website is aanvullend en ondersteunend bij deze Hoe?Zo!-publicatie. Je vindt hier bijvoorbeeld praktijkvoorbeelden van mbo-instellingen. Hierbij gaat het om zowel beschrijvingen van hoe zij sturen op ict-projecten als voorbeelden van templates die zij daarbij gebruiken.

Download Hoe? Zo!-publicatie: Sturen op ict-projecten (pdf)

VorigeNamen van je Facebookvrienden verwerkt in schoolopgaven
VolgendeBeter onderwijs door invoering sociaal leenstelsel
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter